194 likes 1 talking about this. Bila dah penuh kuali masukkan 1 sudu air garam atau percik je 2 3 kali air.
Kerepek Pisang Tanduk Lemak Masin Dan Rangup Food Snack Recipes Snacks
1 sisir pisang tanduk lebih kurang 5-8 biji - di buang kulitnya.
Resepi kerepek pisang. Kupas pisang muda dan rendam dalam air yang telah dicampurkan garam. Ulangi proses mengoreng hingga habis pisang. Anda boleh sagat mengikut bentuk dan rupa kerepek.
Letakkan pisang yang telah disagat dalam besen penapis supaya dapat toskan lebihan. Ini tipsnya Langkah kedua. Cara Buat Kerepek Pisang Tanduk Yang Sedap Dan Rangup Bahan-bahan.
Silalah cuba resepi kerepek pisang rangup dari Fiza ni. Panaskan minyak dalam kuali. Ulangi proses mengoreng hingga habis pisang.
Sagat pisang tanduk di atas kuali bagi mengelakkan pisang itu lebam warna pucat. Selepas pisang tanduk siap dibuang kulitnya sediakan minyak untuk bersihkan getah dari tangan. Untuk menghasilkan kerepek pisang ini sangatlah mudah anda dirumah pon boleh membuat nya.
Masuk balang dan sedia untuk dimakan. Gunakan sarung tangan plastik semasa kupas kulit untuk elak getah pisang melekat terutama pada celah-celah kuku. Dinikmati oleh orang ramai.
Sagat pisang muda terus ke dalam kuali. Pemilik resepi makan kerepek pisang ini sekali dengan bawang putih tersebut. Cara Buat Kerepek Pisang Nipah Bawang Putih Lebih Lemak Masin 1.
Ini kerana rasa enak dan kerangupan kerepek pisang itu membuatkan ramai yang menggemarinya. Lepas dah masuk air garam tadi masukkan bawang putih yang dah siap dihiris nipis tadi dalam 1-2 sudu estimated 23 ulas tak perlu banyak nanti hilang kemanisan pisang tapi bawang putih ni la rahsia nya. Pastikan minyak betul-betul panas dan banyak.
1-sementara menunggu kerepek selama 5-7 minit itu anda boleh teruskan mengupas dan menyagat pisang. Food And Snacks Industry With Halal Cert. Orait part paling penting bila ko nak goreng kerepek pisang ni ialah ko kena pastikan minyak penuh satu kuali api besar dulu dah siap satu kali atau dua kali gorengan barulah buat api sederhanaTapi tengok jugak jenis kuali yaKalau kuali cepat panas buat api sederhana jeSelamat dunia akhiratLepas dah masukkan kepingan pisang ni dalam kuali ko bolehlah masukkan dalam satu sudu.
Gaul-gaul sikit kepek tu pastu curah air garam dalam 1 sudu. Biar margerin cair sepenuhnya. Balik-balikkan kerepek tu Sampai ianya dah kekuningan dan nampak rangup.
2- Tangan kita yang terkena getah pisang akan meleket dan bergetah coklat. Panaskan minyak dalam kuali. Resepi Kerepek Pisang Rangup Menarik Dengan Tips Sangat Bernilai Daridapur Com.
Sedap dimakan rapuh berlemak perayan. Balik-balikkan kerepek tersebut sehingga ianya sudah kekuningan dan kelihatan rangup. Rendam pisang yang telah dikupas dengan air dibancuh sedikit garam.
Kerepek Pisang Sematu By Pisang World Raub. Rendahkan saja masa sagat tu. Jangan risau tak percik pun minyak ke tangan.
Disini kami kongsikan kepada anda Resepi K9erepek Pisang Tanduk. Bila minyak dah panas masukkan secawan margerin. Kupas kulit pisang kemudian rendam seketika dalam besen berisi air.
Pastikan pisang tenggelam keseluruhannya bagi mengelakkan pisang lebam. Angkat dan toskan minyaknya. Cara Buat Kerepek Pisang 1.
Kemudian sagat buah pisang menggunakan penyagat yang sesuai. Kerepek Pisang Resepi Bonda. Bahan inilah rahsia untuk kerepek rangup dan berbau wangi serta sedap.
Share your videos with friends family and the world. For more information and source see on this link. Kerepek pisang maju jaya meletop sekarang ni.
Kemudian sagat lah pisang tu dengan menggunakan penyagat pisang. Bahan-bahan Resepi Kerepek Pisang Rangup Pisang Nangka Garam secukup rasa Bawang putih Minyak untuk menggoreng.
Cara Buat Kerepek Pisang Tanduk Yang Rangup Dan Sedap Snack Recipes Snacks Food
Eh Secret Of Me Resepi Kerepek Pisang Rangup Sedap In 2020 Food Snack Recipes Snacks
Cara Buat Kerepek Pisang Nipah Bawang Putih Lebih Lemak Masin Cara Snack Recipes Snacks
Kerepek Pisang Relung Food Snack Recipes Cooking
Kerepek Pisang Food Photography Food Snacks
Komentar
Posting Komentar